MOUSTGAARD, Jacqueline Viig

MOUSTGAARD, Jacqueline Viig

Kvinde 1987 -  (32 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn MOUSTGAARD, Jacqueline Viig 
  Født 16 jan. 1987 
  Køn Kvinde 
  Person-ID I189  My Genealogy
  Sidst ændret 25 sep. 2019 

  Far MOUSTGAARD, Dann Laurids,   f. 12 jan. 1962, Filskov, Region of Southern Denmark, Denmark Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 57 år) 
  Mor JØRGENSEN, Jeanie Viig 
  Familie-ID F42  Gruppeskema  |  Familie Tavle

  Familie THIESEN, Christian Birger Moustgaard,   f. 8 jul. 1981, København Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 38 år) 
  Gift 23 maj 2011 
  Børn 
   1. MOUSTGAARD THIESEN, Anders Laurits,   f. 11 nov. 2012  (Alder 7 år)
   2. THIESEN, Madeline Moustgaard,   f. 22 juli 2015, Roskilde Find alle personer med begivenheder på dette sted
  Sidst ændret 11 apr. 2019 
  Familie-ID F33217  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Billeder
  P21197
  P21197
  C:/Users/Bruger/Documents/GEDCOM TIL TNG/gedcom_Photos/P1988_432_576.jpg
  C:/Users/Bruger/Documents/GEDCOM TIL TNG/gedcom_Photos/P1988_432_576.jpg
  C:/Users/Bruger/Documents/GEDCOM TIL TNG/gedcom_Photos/
  P1639


 • Notater 
  • Nyuddannede Jacqueline Moustgaard Thiesen er ny præst i Sdr. Omme. Hun flytter ind i præstegården med sin familie og glæder sig til at blive en del af lokalmiljøet.
   27 jun. 2019 kl. 19:07
   Annette Bruun Jarl abj@jv.dk
   Sdr. Omme: Jacqueline Moustgaard Thiesen, 32 år, skifter meget snart lyden af dyttende biler ud med fuglekvidder. Hun er Sdr. Ommes nye præst og rykker fra Nyboder i København og ind i præsteboligen på Linde Allé. Med sig har hun sin mand Christian og deres børn på snart fire og snart syv år. Christian, der er orlogskaptajn i Forsvaret, har dog fortsat tjenestested i København, så til hverdag bliver det mest den nye præst og børnene, man kan møde rundt om i byen.

   - Det er vilkårene, når ens mand er i Søværnet. Vi har boet mange steder, for som officer er man på toårs kontrakter. Vi har prøvet at slå os ned i Køge - i nærheden af Christians familie, men så flyttede hans opgaver til Frederikshavn, og det fik vi ikke meget familieliv ud af. Nu skal Sdr. Omme være vores faste base, mens Christian arbejder forskellige steder. Så er vi sammen i weekenderne, og det har jo fungeret godt i de ni år, vi har været sammen, siger Jacqueline Moustgaard Thiesen.

   Jacqueline Moustgaard Thiesen
   32 år, gift med Christian, der er orlogskaptajn i Søværnet. De har to børn, Madeline på tre og Anders på seks år.
   Nyuddannet teolog fra København og Oslo Universitet.

   Bliver ordineret onsdag den 3. juli klokken 16.30 i Ribe Domkirke. Alle er velkomne, og der er bus fra Sdr. Omme Multicenter klokken 15

   Søndag den 7. juli klokken 10 bliver Jacqueline Moustgaard Thiesen indsat som ny præst i Sdr. Omme Sogn. Også her er alle velkomne.

   Efter gudstjenesten er der reception på kroen.

   Søsyg i Søværnet
   Jacqueline Moustgaard Thiesen har altid vidst, at hun ville være præst. Hun gik derfor efter at få både græsk og latin på Rosborg Gymnasium i Vejle, men der var ikke var nok gymnasiekammerater, der delte hendes interesse for oldtiden.

   Inden hun nåede til universitet, tog hun dog lige et sabbatår i Søværnet. Det planlagte år blev til fem, for der viste sig at være mange udfordringer og spændende oplevelser til søs.

   - Jeg tænkte, at jeg skulle have noget livserfaring, inden jeg kunne blive præst, så jeg blev værnepligtig og var med til at lægge depoter ud til Siriuspatruljen i Grønland. Da jeg sagde ja til det, havde jeg lige glemt, at jeg ret hurtigt bliver søsyg, fortæller Jacqueline Moustgaard Thiesen med et smil.

   Søsyg eller ej, sejlturen var en stor oplevelse, og Jacqueline Mpustgaard Thiesen fik lyst til at fortsætte i Søværnet. Det viste sig at være en god idé, for udover flere ture til Afrika med støtteskibene Esbern Snare og Absalon mødte hun sin mand.

   Altid præst
   Planen var, at hun ville læse teologi, når hun var færdig med at sejle rundt. På grund af Christian, der er sjællænder, blev det på Københavns Universitet i stedet for Aarhus, som Jacqueline Moustgaard Thiesen oprindeligt havde tænkt sig.

   - Mit mål var hele tiden, at jeg ville være præst. Jeg har altid villet det. Som helt ung tænkte jeg selvfølgelig på andre ting, men hver gang følte jeg, at jeg snød mig selv for et eller andet, så jeg vendte altid tilbage til det, fortæller hun.

   Hun kommer med egne ord fra en "helt, almindelige kulturkristen familie" i Børkop.

   - Jeg sang i kirkekor, og jeg har været FDF'er, så Folkekirken har altid været et naturligt sted for mig at komme, siger hun.

   En del af det hele
   Jacqueline Moustgaard Thiesen er bevidst om, at det bliver et stort spring at flytte fra det indre København til Sdr. Omme. Hun stammer fra Børkop ved Vejle og har i mange generationer haft forfædre i Filskov-området. Derfor er Sdr. Omme ikke helt ukendt land. Lidt research har endvidere vist hende, at her er både et højt aktivitetsniveau og en god skole, og begge dele har vægtet højt for familiens beslutning om at rykke mod vest

   - Sdr. Omme er jo slet ikke er en uddøende landsby. Her sker en masse, og det er en af de ting, der trak i os. Nu glæder jeg mig til at blive en del af lokalmiljøet, siger hun.