HANSEN MORLAND, Præst i Tønsberg, Norge Christen

Mand 1619 - 1685  (66 år)


Personlige oplysninger    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn HANSEN MORLAND, Christen 
  Titel Præst i Tønsberg, Norge 
  Født 1619  Fyresdal, Tønsberg, Norge Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Død 1685  Tønsberg, Norge Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Person-ID I50245  My Genealogy
  Sidst ændret 8 jul. 2018 

  Familie ANDERSDATTER BONDO, Zidsel,   f. 1620, Vejby,Børglum, Hjørring Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 31 maj 1697, Tønsberg, Norge Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 77 år) 
  Sidst ændret 26 jul. 2017 
  Familie-ID F15972  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Notater 
  • Sognepræst i Tønsberg Kristen Hansen Morland, født 1619 i Fyrresdal i Norge; død apr. 1685 i Tønsberg, Vestfolk fylke i Norge. Han er søn af 1968. sognepræst i Fyresdal Hans Amundsen Morland og 1969. Susanne Arnesdatter. Han giftede sig med 985. Sidsel Andersdatter Bonde 1665 i Tønsberg, vestfolk fylke i Norge.

   985. Sidsel Andersdatter Bonde født ca.1640 og død i Tønsberg 31-5-1697   Noter for Sognepræst i Tønsberg Kristen Hansen Morland:

   Han blev uddannet på Københavns universitet som teolog og har gået på realskolen i Roskilde. Han blev kapellan i Tønsberg kirke fra 1651-1661 og var sognepræst samme sted til sin død i 1685.

   På den gamle Mariakirke er et vindue bevaret der står ridset Kristen Morland og et andet navn   Noter for Sidsel Andersdatter Bonde : Hun var datter af Anders Sejersen Bonde Herredsfoged i Enslev og Inger Pedersdatter Skov. I 1670 tager hun rejsen fra Norge hvor hun bor, for at besøge sin bror der er præst i Hvirring. I kirkebogen for Hvirring kirke i Jylland har han skrevet på side 70 at hans allerkæreste søster er kommet for at være gudmor til hans søn og tretten år senere står der atter at hans kæreste søster er kommet sammen med sin datter Susanne Hedvig   I Lundby på Fyn står en ligsten over Karen Morland og på Stenen står skrevet Hendes mors navn Nemlig Sidsel Andersdatter Bonde
  • følgende udklip ser vi, at Anders Sejersens børn kaldes Morten Tygesens stedbørn :
   Randers Byting :
   31/8 1663.

   ** Morten Tygesen her sst fremlagde et afkald, hvormed hr Christen Hansen Morland sognepræst i Tønsberg i Norge giver hans svoger Morten Tygesen afkald for hans kæreste Sidsel Andersdatter Bondes arv efter hendes salig far Anders Sejersen Bonde, som boede og døde i Enslev, efter skifteregister af 12-13/3 1651, og han giver sin svoger Mikkel Sørensen rådmand i Randers fuldmagt til på hans og hustru og arvingers vegne at give Morten Tygesen afkald og kvittering for hendes arv, og han har bedt hans svoger Mogens Skov på Eg i Norge og Sejer Andersen Bonde studiosus theol med ham at underskrive.

   ** Morten Tygesen fremlagde et underskrevet afkald af hans stedsøn Sejer Anders Bonde udgivet for arv efter hans salig far Anders Sejersen Bonde, som boede og døde i Enslev, efter skifteregister 12-13/3 1651, som Morten Tygesen har været betroet, og for bondegods, som han og hans søster Sidsel Andersdatter har part og del i, som Morten Tygesen har tilforhandlet sig, og han har bedt hans morbror Mogens Skov på Eg i Norge og hans svoger hr Christen Hansen Morland i Tønsberg med ham at underskrive, og han giver hans svoger Mikkel Sørensen rådmand fuldmagt til at give hans stedfar Morten Tygesen afkald.

   29/2 1664.
   ** Morten Tygesen her sst fordrede dom over efterskrevne gældnere efter hans indlæg, eftersom Maren Lauridsdatter borgerske sst er skyldig til salig Anders Sejersen, som boede og døde i Enslev, 16 rigsdaler efter hendes obligation 5/2 1645, som Anders Sejersens efterladte arvinger, som er Morten Tygesen på hans hustru og stedbørns vegne, formener at salig Maren Lauridsdatters efterladte børn og svogre bør ham kontentere, som er Tønne Madsen Laurids Madsen Hans Madsen borger i Randers på sin hustrus vegne og Terkild Tygesen sst på hans hustrus vegne, og anlangende deres søster Karen Madsdatter, da vil han søge hende for hendes andel, når han lyster, hvortil Tønne Madsen svarede, at han ville svare ham på sit værneting, men da de 16 rigsdaler var lånt i byen, og på rådhuset til de svenske i Maren Lauridsdatters kontribution at være udgivet, så blev sagen opsat 6 uger.

   Anders Sejersen og Inger Pedersdatter Skov har børnene Sejer Andersen Bonde, som efter at have studeret teologi først er latinsk hører i Fåborg 1668 og derefter sognepræst til Hvirring - og Sidsel Andersdatter Bonde, som bliver gift med Christen Hansen Morland, sognepræst til Tønsberg i Norge.
   At han kalder Mogens Pedersen Skov sin svoger skyldes, at Mogens Pedersen Skov er gift med hans søster, Alhed Hansdatter Morland.