FLENSMARK, Signe Elisabeth

FLENSMARK, Signe Elisabeth

Kvinde

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn FLENSMARK, Signe Elisabeth 
  Køn Kvinde 
  Person-ID I86759  My Genealogy
  Sidst ændret 3 maj 2018 

  Familie NEERGAARD, Carl Johan,   f. 26 juni 1924 
  Børn 
  +1. NEERGAARD, Helga Elisabeth,   f. 1953, Skælskør Find alle personer med begivenheder på dette sted
   2. NEERGAARD, E.
   3. NEERGAARD, C.
   4. NEERGAARD, T.
   5. NEERGAARD, T.
  Sidst ændret 26 jul. 2017 
  Familie-ID F28076  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Billeder


 • Notater 
  • Et skarpt hjørne rundes torsdag den 20. december 2012 af pensioneret overlærer Signe og Carl Johan Bartholdy Neergaard, pastor emeritus, som denne dag kan fejre diamantbryllup.

   Som unge lærte de hinanden at kende i København og blev efter Carl Johans ordination og et fælles ophold på det økumeniske institut Bossey i Schweiz gift tæt ind under jul 1952. Carl Johan tiltrådte sit første embede i Skælskør i 1953, og det blev hans mange aktive år som præst, som kom til at føre parret rundt i Danmark.

   Signe blev uddannet som lærer og havde ved siden af opgaven som præstekone et aktivt liv med sit eget virke. Det førte til job som underviser i både folkeskole, privatskole, VUC og i aftenskoleregi.

   Efter starten i Skælskør gik turen til embeder i Frederikshavn, Vejle, Hornstrup, Fåborg og slutteligt Odense. Der lå fra starten ingen færdig masterplan for denne Tour de Danmark – det var sådan, det blev, og som par har Signe og Carl Johan, hver gang de flyttede, taget imod de nye ud­fordringer med stor entusiasme.

   Undervejs kom der fem børn til, to piger og tre drenge, og der blev taget aktivt del i børnenes gøremål med sang, musik, spejder, sport og ikke at forglemme de mange husdyr, som i kortere eller længere tid var del af familiens Neergaards dagligliv: Hunde, katte, fugle, geder, fisk, mus m.fl. Der blev også tid til mangfoldige hobbyer, f.eks. studieture til Athos for Carl Johans vedkommende, og mange fælles rejser til nære og fjerne mål.

   Som pensionister førte flyttebilen og nostalgien Signe og Carl Johan tilbage til København for nogle år. Sidste station blev Egå, hvor de nu har boet i en årrække.

   Gennem alle årene har ­Signe og Carl Johan knyttet nye kontakter og fået nye venner, hvor de end har boet. Lysten og energien til at holde de mange bekendtskaber ved lige har givet kontinuitet og livsglæde gennem hele ægteskabet og har været karakteristisk for deres tilgang til ­livet: Vi ved, hvad vi har, men skal huske udnytte de muligheder, livet og samhørigheden giver, og vi skal hjælpe, hvor vi kan. N.F.S. Grundtvig har sat ord på denne filosofi med sangen 'Et jævnt og muntert, virksomt liv på jord'. Det er ­filosofien om det aktive liv med et gran af 'folkegavn' og funderet på et kristent trosliv.

   Signe og Carl Johan Neergaard fejrer diamantbrylluppet i Aarhus på dagen sammen med ti børn og svigerbørn, elleve børnebørn, fem oldebørn samt nærmeste venner.